maanantai 18. huhtikuuta 2011

Songkranin juhlintaa ja hieman äksöniä arkeen

Takana on huikean mukava viikko thaimaalaisen uudenvuoden juhlien sekä ystävien parissa! Aurinkoa ja lämpöä on myös riittänyt, joten ei ole asiat hullummin täällä :)

Songkran -tunnelmaa Nok & Jo'sin edustalla

Kohokohdat alkoivat kutakuinkin tiistaina, kun hurautimme Kata Beachille tapaamaan kamuja. Erika ja Hessu ovat reissanneet kanssamme samoilla nurkilla jo useampaan otteeseen talven aikana, mutta vihdoin saimme treffit sovituksi. Lapsia ihan jännitti tavata muita ihmisiä, kun ollaan vallan erakoiduttu omissa oloissamme. Kuitenkin ehkä kahdessa sekunnissa jännitys oli tiessään ja loppupäivä kului turinoidessa, uidessa ja jalkapalloa pelatessa ihan myöhäiseen iltapäivään saakka.

Rantalounas Erikan ja Hessun seurassa Kata Beachilla
Tiistai-ilta oli myös uudenvuodenaatto ja Songkranin juhlinta sai alkaa! Thaimaassa se tarkoittaa vesijuhlaa eli käytännössä kadut täyttyvät toisiaan kastelevista lapsista ja aikuisista eikä kukaan voi välttyä kastumiselta. Aivan hulvatonta menoa ja lapsilla oli ihmettelemistä, kun seurasimme aattoiltana aikuisten vesisotaa ajaessamme Patong Beachin läpi kotiin! Turistit ja paikalliset ryntäilivät kadulla toinen toistaan suuremmat vesitykit olalla. Lisätään siihen vielä ohikulkevat lava-autot, joilta paikalliset heittävät ämpäritolkulla jääpaloilla höystettyä vettä ohikulkijoiden niskaan, niin tunnelma on melkoinen! Meidänkin oli pysähdyttävä ostamaan vesipyssyt, jotta saatiin kastella ohikulkijoita auton ikkunanraosta.

Keskiviikkona juhlat jatkuivat ja kaikki ulos uskaltautuneet saivat kyllä osansa vesisodasta :D Paikallisille Songkran on vuoden tärkein juhla, joten joitakin palveluita on ollut suljettuna juhlan aikana ja sen jälkeen.

Sotaharjoitukset käynnissä

Sitten päästiinkin tositoimiin.
Yksi siivoojista sai meidät yllätettyä pusikon takaa!

Täältä pesee!

Ja täältä!


Uitetut koirat kävelyllä

Lisää vettä niskaan :)

Ja talkkia päälle.

Seuraava uhri

Ja tässä.

Tämä tyttö sai nauttia mukavammasta vesipesusta :)
Songkranin hulinoista selvittiin ilman suurempia vaurioita - varsinkin kun tajusimme piilottaa rahat ja kameran muovipussiin kävelylle lähtiessä.

Lauantaina iltapäivällä lähdimme katsomaan Phuketin Big Buddha -patsasta ja kaappasimme Erikan ja Hessun mukaan retkelle. Patsas sijaitsee korkean kukkulan päällä ja näkyy sieltä hyvin useaan suuntaan Phuketin saarta. Mutkittelevan ja korkealle kipuavan tien päässä odotti vielä loppusilausta vaille oleva jättimäinen Buddha   (45m korkea) ja upeat maisemat yli kukkuloiden. Aikataulutimme retken niin, että saimme vielä seurata auringonlaskua korkeuksista käsin.

Big Buddha



Maisemat Big Buddhalta itään...
... pohjoiseen...
... ja etelään.
Lahjoitusvaroin rakennettavaan patsaaseen sai ostaa
marmorilaatan oman viestin kera.

Toinen, pienempi Buddha.

Lasten rauhallinen hetki auringon laskiessa.
(Todellakin vain hetki)


Viikkoon on mahtunut myös ihania rantapäiviä Pohjois-Phuketissa sekä omalla rannalla. Lisäksi on riehuttu sisällä (ei aina jaksa olla rannalla!) ja nautittu lasten järjestämistä esityksistä vip-tarjoiluineen. Tässä vähän kuvatunnelmia showsta niille, jotka eivät saaneet kutsua :)

Saara laulaa lumoutuneena hyönteisistä


Aapon showvuoro
Arttu vauhdissa
Loppuun encoret ja meno senkun yltyi!
Mukavaa pääsiäisviikkoa ja jännittävää vaalien jälkipuintia kaikille!

1 kommentti:

  1. Hauskaa toi "vedenheitto". Täällä Suomessahan voisi miettiä samaa talvella, lunta niskaan vaan vaikka itsenäisyyspäivänä ;)(varsinkin eilisten vaalien jälkeen, heh)

    VastaaPoista