lauantai 9. huhtikuuta 2011

Tätäkö on elämä paratiisisaarella? Katso kuvat!

Aurinkoa kaikille! Jos otsikkoa ihmettelette, niin ajattelin ruveta testaamaan vähän raflaavampia, iltapäivälehtimäisiä otsikoita blogissa. Sama ongelma nääs kuin lehdilläkin, että tyhjästä on paha nyhjäistä ja otsikolla sitä lehteäkin myydään, vaimitensemeni?

Phuketin rantoja näköalapaikalta kuvattuna:
Kata Noi Beach (edessä), Kata Yai Beach (keskellä)  ja Karon Beach (takana)
Heti kun viime perjantaina olin saanut vuodatettua sadeviikon kirjoituituksen blogiin, alkoikin aurinko paistelemaan. Ei sentään vielä sinä yönä, mutta lauantaista lähtien sateet ovat olleet kaukainen muisto vain ja olemme saaneet taivaan täydeltä aurinkoa koko viikon.

Auringosta on tietysti nautittu kiertelemällä eri rantoja ja käyty ajeluilla ympäri saarta. Hyvällä säällä täällä on ihan kiva ajella, mutta sateella vähemmän miellyttävää. Kaikista huonoin kombinaatio on pimeä ja sade, sillä silloin ei näe yhtään mitään kun valaistus on teillä ihan onneton ja mopojakin pitäisi väistellä.


Mies Toyotan ratissa
Meidän "kotikaupungin" Cherng Talayn katunäkymää
Yksi saaren prameista tieporteista
Hyvin ilmastoitu paikallisbussi

Paikallisten linnut kilpailevat häkeissänsä siitä, kuka laulaa kauneimmin ja lujimmin




Huhtikuun alettua olemme kiivaasti odottaneet myöskin rantojen hiljentymistä, sillä monet matkanjärjestäjät lopettavat kautensa maalis-huhtikuun taitteeseen. Muutaman täsmäiskun jälkeen tulos näytti kuitenkin siltä, että ei ainakaan kovin kummoista muutosta ihmismäärissä ole havaittavissa. Majoitusta rupeaa kuitenkin vapautumaan kylttien perusteella ja vähän väljyyttä on tullut rannoille. Joillekin enemmän, joillekin vähemmän.

Visiitillä Nai Harn Beachilla Phuketin eteläkärjessä

Parkkisten perinteinen leiri rannalla

Aapo ja bodyboard

Saara rantakävelyllä Nai Yangin rannalla

Nai Yang Beach. Mikä ei kuulu joukkoon?



Saara The Meduusamagneetti sai taas osuman jalkaansa

Toisessa päässä Nai Yangia rupesi satamaan

Hotelli Nai Yang Beachilla on jäänyt hylättyyn asuunsa 26.12.2004

Lapsille viikon kohokohtana on varmasti ollut eilinen visiitti ruotsalaiseen karkkikauppaan tässä meidän kulmilla, josta saa kotoisia irtokarkkeja riistohintaan. Lasten vaatimattomat lauantaikarkkipussit maksoivat yhden kunnollisen ravintolaruokailun verran. Ihan joka lauantai ei raaski herkutella :) Aikuisten kohokohta taisi olla se, kun Tapsa oli kauppareissulla hövelillä päällä ja yllätti vaimon tuomalla pari pullollista Leo-olutta perinteisen Chang-oluen sijaan. Vaihtelu virkistää, vaikka edes olutmerkissä!

No on käyty myös salilla!
Meillä on näin hyvä kuntosali käytössä ihan ilmaiseksi.

Mamma suoraan salilta tulleena...
Lasten koulunkäynnistä kiinnostuneille sen verran päivitystä, että Phuketiin asettumisen jälkeen kotikoulu on ollut oikein menestystarina. Päivittäiset rutiinit ovat mahdollistaneet hyvän etenemisvauhdin ilman suurempaa valituskonserttia. Monesti aamulla kun aikuiset heräävät, niin lapset ovat jo lukeneet ja tehneet tehtäviä kaikessa hiljaisuudessa. Aamupalan jälkeen homma jatkuu.

Klo 11-12 mennessä päivän koulutyöt on pitkälti tehty ja sitten pääseekin jo uimaan. Jos on luvassa kokeita tms., niin niiden aika on yleensä myöhemmin iltapäivällä. Joskus muutenkin jatketaan vielä tehtävien tekoa iltapäivästä, jos aamu ei ole ollut kovin tuottoisa. Menetelmä on ollut sellainen, että matikkaa on tehty joka päivä (paitsi nyt matikat on pulkassa molemmilla), ja jotain toista ainetta lisäksi. Siis vain kahta kirjaa yleensä per päivä. Kuitenkin silloin kun kirja avataan, niin siitä tehdään kaksi kappaletta tai aukeamaa kerralla. Kokeisiin luetaan ja kuulustellaan ihan samalla tavalla kuin kotonakin on tehty. Molemmat koululaiset tekevät yleensä kokeita samaan aikaan, paitsi Saaralla kokeita ei ole ihan niin paljon.

Kuukauden päästä meidän kouluvuoden pitääkin jo olla suoritettuna ja kokeet yms. lähtevät paketissa Suomeen opettajille.

Näin se aika kuluu ja hommat etenee. Ihania kevätpäiviä kaikille!

6 kommenttia:

  1. Isäntä on silminnähden innoissaan Toyotan ratissa :)

    Hienoja kuvia, tuo lentokone on laitettu Photoshopilla!

    Ottamatta kantaa dramaattisiin taustoihin, niin tuo hotelli on aika mojova urban exploration -kohde.

    Tuosta tieportista;
    Kouvolassa on vielä komempi :D

    http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2011/01/21/China+Centerist%C3%A4+tarjotaan+2,5+miljoonaa+euroa/2011210386076/4

    VastaaPoista
  2. Arvasin Aki, että tartut heti täkyyn eli tohon houkuttelevaan otsikointiin :D

    Oli siinä hommaa photoshopata konetta (varsinkin ilman photoshoppia!), mutta saatiinhan se kone sinne. Kävit ehdottomasti mielessäni UE-raportteinesi hotellia kuvatessa.

    Jotenkin tuli taas semmoinen olo, että ois kannattanut jäädä kotiin... tai käydä vaan siellä Kouvolassa, kun portitkin on hienompia. Ihan varppina löydän täältä kyllä vielä tota kymiläistäkin koreemman ja laitan kuvan lööpin kera blogiin!

    VastaaPoista
  3. Jep,

    en ole vähään aikaan muistanut käydä kattelemassa tätä blogia, mutta tässä se taas nähtiin mikä efekti iskevällä otsikolla on :D :D :D

    VastaaPoista
  4. On kyllä nin kiva blogi, että oikein hymyilyttää lukiessa:)

    VastaaPoista
  5. Suunnittelemme perheen kanssa pidempää irtiottoa parin vuoden päähän, joten kiva lueskella teidän matkasta ja miettiä, että mikähän tekisi meidän 'vuodesta' juuri meille sopivan. Kiitos inspiraatiosta ja työpäivän piristyksestä :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommenteista :) Toivottavasti ei hymy hyydy! Mukavaa, jos voimme inspiroida muitakin matkan suunnittelussa ja toteutuksessa. Itsekin luin kovasti matkakertomuksia suunnitteluvaiheessa. Niihin on ollut kiva palata nyt reissun aikana, kun olemme sattuneet samoihin kohteisiin.

    VastaaPoista