maanantai 7. maaliskuuta 2011

Työstä se käy rannalla lepäilykin

Nyt on syljeskelty kattoon täällä Phuketin perukoilla reilun viikon verran. Tapsa on jo suunnitellut lähtevänsä myymään tavaraa turisteille tuohon meidän rannalle - on vissiin käynyt aika vähän pitkäksi :) Ei silti, kyllä kaikille on passannut oikein hyvin myös tämmöinen elämäntyyli, mutta välillä mielessä on käynyt, että voishan sitä aikaansa jotenkin hyödyllisemminkin kuluttaa. Rantaa, hikeä, uima-allasta, lisää hikeä ja ruokaa. Siinäpä ne tärkeimmät kuulumiset.

Rannalle menossa...
Bang Taon ranta  = meidän ranta :)
Lapset on päässeet hyvään vauhtiin koulutehtävien kanssa ja kokeitakin on urakoitu hyvällä menestyksellä. Loppukevään ajan on pidettävä kova vauhti päällä koulunkäynnissä, sillä tästäkin kevätlukukaudesta meni pari ensimmäistä kuukautta sen verran tiivisti reissun päällä, eikä se liiemmin edistänyt opiskelua. Hyvä tästä kuitenkin tulee ja selvästi lasten oppimisen taso on heti parempi, kun ollaan päästy hyvään rytmiin.

Taaskaan ei tehdä mitään... Tylsää porukkaa!
Pizzaperjantai se on Phuketissakin!
Sää on ollut kuuma ja kostea - ihan vuodenajan mukainen. Useana iltana on kuitenkin nähty näyttävää salamointia ja ukkosta. Vettäkin on iltaisin tullut ja se viilentää ilmaa ihan kivasti.Yhtenä iltana ukkonen jylläsi meidän yllä useita tunteja. Taivas oli yhtä välkettä ja salamaristikkoa illasta aamuyöhön asti ja lapset vikisivät pedissä kun jyrinä ja pauke oli niin pelottavaa. Hirvitti se aikuisiakin, vaikka eipä onneksi tarvinnut olla merellä tai muuten salaman maalitauluna kävelemässä.

Taivaan omaa näytelmää omasta olohuoneesta katsottuna


Koko viikon aikana en ole liikkunut kuin noin 5km:n säteellä asunnosta. Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, kun täällä on kaikki mitä tarvitaan: ihana, rauhallinen, matala ja lähes 7km pitkä Bang Taon/Lagunan ranta vieressä, isoaaltoinen ja kirkas Surinin ranta melko lähellä, Tescon supermarket ruokaostoksia varten, ravintolat, isot uima-altaat ja kuntosali? Phuketin saari on sitäpaitsi kierretty ja koluttu läpikotaisin aiemilla kerroilla, joten ei ole siitäkään stressiä.

Meillä on kuitenkin ollut mopo käytössä ja sillä on hoidettu kaupassa ja markkinoilla käynti. Tässä kuumuudessa ei jaksa juuri 500 metriä pidemmälle talsia. Tapsa on mopolla huristellut vähän pidemmällekin, kun oli niin kipeästi kahvinkeittimen tarpeessa, että sitä piti metsästää lähes koko saari ympäri. Nyt voi sitten meikäläinen herätä kahvinkeittimen porinaan täälläkin :)

Kyhäelmä kylän raitilla

Ravintola by Nok & Jo
Oikopolun valaistus sponsored by Nok & Jo
Bang Taon "pääkatu"

Meidän kiinteistössä on ollut joitakin suomalaisia lomalla ja lähtiessään ovat jättäneet meille kaikenlaista. Viikonloppuna saatiin kaurahiutaleita, ruisleipää, näkkileipää ja avaamaton Juhla Mokka -paketti. Eipä ole tarvinnut pakottaa lapsia puuron syöntiin, vaan kuumille kiville on mennyt muutenkin!

Ja koska välillä iskee mökkihöperyys, niin on jouduttu keksimään ns. halpoja huveja. Jos on uusi missi Suomessa, niin meilläkin on järjestetty omat kisat. Voiton vei:

Miss Club Lersuang: Marja Outilainen

Kohtuullisen rennoissa tunnelmissa jatketaan. Terveisiä kaikille!

3 kommenttia:

  1. Hei

    on kyllä aivan ihana lukea matkablogianne! Kiitos kun jaksatte kirjoittaa ja kuvata! Tunnelmaan on kiva uppoutua näin virtuaalisesti!

    Täällä Lohjalla viikonloppuna tuntui jo lähes keväiseltä, mutta kevään tuloon ei vielä kannata tuudittautua (pessimisti ei pety:))

    Nauttikaa edelleen ja pitäkää huolta toisistanne!

    Halauksia ja terveisiä
    t. Kaisa ja Jamppa

    VastaaPoista
  2. Ai jestas teidän kanssanne, aivan ihana reissusto edelleenkin! Ukkoset pelottaa tänne asti mutta onneksi siellä on sitä aurinkoa ja rantaakin riittänyt ihan kyllästymiseen(kö muka...) asti, hih.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Kaisa ja Jamppa itsellenne, kun olette jaksaneet meidän matkaa seurata! Eiköhän se kevät tee tuloaan jo kun maaliskuussa ollaan. Ainakin päivät pitenee ja kesä on koko ajan lähempänä :D

    Ei nyt ihan vielä ole rantamittari täynnä, mutta muutaman asteen viileämpää sais olla... Huhti-toukokuussa sateet lisääntyy (ja lämpötila nousee), joten tulee loppu rannoilla makaamisellekin.

    VastaaPoista