keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Arkea Surfers Paradisessa

Tänään heräsin aamulla klo 5 vessareissulle ja sain nähdä samalla pitkästä aikaa juuri nousseen aamuauringon. Sitä oli pakko ihailla hetki parvekkeelta.

Oli nousuveden aika ja muutamat lenkkeilijätkin olivat jo liikenteessä. Samalla luin Suomesta tulleen tekstarin: naapuri siellä kyselee hämillään, että pitäisikö olla huolissaan, kun meidän talon liepeillä pyörii outoa porukkaa ja autoja? Ups, ei tainnutkaan olla puhetta, että emme ole kotosalla vähään aikaan ja että talossa on sillä aikaa uudet asukkaat! Niin kiire tuli lomalle lähtiessä, että ei kaikkea voi muistaa... Toivottavasti ei ole sentään poliiseja kutsuttu paikalle, mutta tosi hienoa huomata, että meistä huolehditaan!

Nyt on arki koittanut täälläkin eikä mitään erityistä olla tehty lauantaista lähtien. On ollut kiva oleskella vaan "kotosalla", kävellä rannalla, pestä pyykkiä (!) ja tehdä ruokaa (!). Mukaan tuli otettua niin vähän vaatetta, että kohta ne on pesty moneen kertaan viiden päivän aikana... Ei muuten kestä täyden koneellisen 40 asteen pesu kuin 30-40 minuuttia näillä australialaisvärkeillä. Meillä kotona kestää kohtuullisen uudella koneella 1h 40min, 60 asteen pesu reilusti yli 2h! Puolen koneellisen ja huonosti pesevän pikapesun saa kotona suoritettua hikisesti 35 minuuttiin. Aussimerkki on Fisher & Paykel. Saakohan niitä Suomesta?

Lasten koulunkäyntikin on vihdoin saatu kunnolla rullaamaan ja tehtäviä tehdään yleensä aamupäivisin heti aamupalan jälkeen. Pari kertaa on jätetty koululaiset kahdestaan läksyjen pariin, kun on kadottu Aapon kanssa kauppareissulle.

Yleensä on tullut nukuttua kyllä aika pitkään - yhdeksään tai puoli kymmeneen - tämän viikon aikana, kun ei tarvi heräillä hotelliaamiaisille tms. Yhtena aamuna parvekeaamiaisella korvan viereen parvekekaiteeseen kopsahti joku jattisirkka. Meinas poyta kaatua, kun naisvaki ryntasi sisalle!

Parkkisirkka
Lapset on tuijottaneet telkkaria kaiken sisälläoloaikansa, kun kaapelikanavat syöttävät lastenohjelmia 24/7. Mitäpäs sitä muutakaan, kun ei koko aika jaksa tehdä läksyjä, nukkua, sukeltaa tai leikkiä koiraa kontaten, haukkuen ja ulvoen käytäviä pitkin.

Rannalla on tietysti vietetty aikaa päivisin ja iltakävelyillä. Eilinen liikuntatunti sujui vauhdikkaasti jalkapallon parissa!

Liikkatunnilla oli futista


Jes, meidan tiimi rulettaa!
Ryhavalas rantautui Surfers Paradiseen
Matkasuunnitelmista sen verran, että Tapsa on parhaillaan käymässä autovuokraamossa kyselemässä autoa huomisesta eteenpäin viikoksi-pariksi. Eilen tehtiin alustavaa kyselykierrosta ja ainakin autoja on hyvin tarjolla, vaikka kohta alkaa koulujen kesälomat ja erityisesti täällä Gold Coastilla on luvassa nuorisoryntäys. Autolla on tarkoitus lähteä ajelemaan perjantaina Brisbanesta pohjoiseen päin rannikkoa pitkin. Majoitukset kysellään matkan varrelta.

Pikkaisen käy välillä aika pitkäksi, mutta onneksi aikuisille on varattu runsaasti paikallisia virvokkeita iltojen iloksi.


Siinas naatte, ei ole haaveja nama aikuisten kuvat!

2 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia oli taas, myös vanhemmista, ja olette jo kertakaikkisen herkullisen ruskeita kaikki!

    VastaaPoista
  2. Aivan! Ihana nähdä sutkin livenä noissa maisemissa, varsinkin kun täällä tupruttaa lunta niin ettei vastapäistä taloa näy :) Kun teidän jatkosuunnitelmat selviää niin katsotaan josko teitä pääsis jonnekin moikkaamaan!

    VastaaPoista