maanantai 6. joulukuuta 2010

Hyppy Uuteen-Seelantiin

Ja sitten ollaankin yhtäkkiä Uudessa-Seelannissa ja sen Eteläsaarella Christchurchin kaupungissa. 

Kaunis Avon River halkoo kaupunkia

Maisemat ja maat vaihtuu, vaatteet ei :)
Sydneyn visiitti jäikin harmiksemme aiottua lyhyemmäksi vakavien majoitusongelmien vuoksi ja päätimme vaihtaa maisemaa. Kaupungin hotelleista (tai ylipäänsä mitään missä on sängyt) ei nimittäin kertakaikkiaan löytynyt minkäänlaista sijaa koko pe-su -ajalle Australian Open -golfkisojen ja jonkin V8-moottoriurheilutapahtuman takia. Onneksi Christchurch  häämötti vain 3 tunnin lennon päässä ja pääsimme tänne rauhottumaan. Nyt parin päivän oleilun jälkeen Aapo 5v. on jo kysellyt, että koskas voitaisiin vaihtaa maata, mutta täältäpä ei lähdetä kuin vasta ens vuonna!
Christchurch - kyllä, kyllä - juuri se kaupunki, jota 7,1 richterin maanjäristys runteli vasta 3kk sitten 4.9.2010. Yllättävän vähillä vaurioilla sitä näköjään voi kaupunki selvitä noinkin suuresta järistyksestä, mutta tuhoja kyllä näkyy ihan tässä meidänkin kadulla. Lisäksi kaupungilla on hyvin monet liiketilat suljettuina järistyksen aiheuttamien tuhojen takia ja monet ovat joutuneet muuttamaan väliaikaistiloihin.

Tiilitalot on selvästi kärsineet eniten maanjäristyksessä


Nuoret aikuiset ovat ottaneet joitakin tyhjäksi jyrättyjä tontteja yleiseen huvituskäyttöön. Alueella on kahviauto, ilmaista aurinkorasvaa, kirjoja, tuoleja ja esiintymislava mikkeineen,jotta kuka tahansa voi astua estradille ja ohikulkijat voivat tulla viettämään päivää tyhjälle tontille.



Ei ole koolla pilattu tämä Uuden-Seelannin toiseksi suurin kaupunki. Asukkaita on vähän enemmän kuin Suomen Turussa, noin 380 000 koko kaupunkialueella. Keskusta on todella pieni ja helposti käveltävissä. Puistoja ja istutuksia on paljon ja gondoleita työntelevät nuoret miehet vanhanaikaisissa vaatteissaan tekevät kaupungista kovin europpalaisen oloisen. Kaupunkia kiertävä vanha ratikka on korea kuin mikä!

Kesän kukkaistutukset ovat vasta aluillaan

ChristChurch Cathedral





Jonkinsortin säkkipillikarnevaalit olivat vallanneet puiston lauantaina


Sää on ollut aurinkoinen ja reilut 20 astetta. Kylmä tuuli pakottaa välillä pistämään pitkähihaista päälle, mutta se ei onneksi ole vakavaa. Kesäistä on silti ja muutenkin rauhallisen oloista menoa.

Rennosti omalla terassilla


Lastenrattaat kuljetetaan ratikan keulassa

Kasvitieteellinen puutarha


Muutaman päivän rennon oleskelun jälkeen matka jatkuu tänään maanantaina kohti etelää ja Queenstownin kaupunkia. Autoilua on edessä seuraavat viikot.

2 kommenttia:

  1. Kaunista on näköjään siellä maailman kolkassa. Mukavia ajeluja teille! Uusia tarinoita odotellessa :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä teidän kelpaa... Hyvältä näyttää! Joko teillä on joulusuunnitelmat valmiit? Missä vietätte joulun? Ajattelin vaan, että löytääköhän se pukki teitä ollenkaan? Laita siis osoite tulemaan, sillä tontut yrittäävät olla pukin apuna! Halit kaikille! T. Mari

    VastaaPoista